top of page
Search
  • Oxy4Life

Kisikova terapija skozi oči fizioterapevta - edinstveno dopolnilo tako kurativi, kot tudi preventivi

"Fizioterapevti se dnevno srečujem z nešteto aparaturami, tehnikami, mazili, vajami, manualnimi tehnikami, ki obljubljajo in tudi vplivajo na hitrejše doseganje naših rezultatov - hitrejšo rehabilitacijo stranke in njihovo funkcionalno in zdravo telo.

V zadnjem letu, sem tesno sodelovala in bila vključena v delo @_oxy4life_ tima, in videla ter slišala nešteto "WOW" efektov iz področja rehabilitacije, celjenja ran in brazgotin, umiritve živčnega sistema (depresije, nespečnosti in anksioznosti) in odpravi bolečin.


Navdušilo in prepričalo me je dejstvo, da en sam obisk hiperbarične kisikove terapije, vpliva na celotno telo - mentalno stanje in fiziologijo. To je zelo pomembno, kajti človeško telo je potrebno gledati in tudi obravnavati kot celoto in ne zgolj lokalno. Hiperbarična kisikova terapija je že dolgo poznana in ena kvalitetnejših terapij v svetovnem merilu, ki deluje na mehka tkiva, živčni in limfni sistem ter možganske celice z namenom obnove le-teh, kože, hitrejše rehabilitacije, celjenja brazgotin in blaženja vnetji. Deluje protivnetno, vzpodbuja nastanek matičnih celic in se telesu doda hranila ter energijo za vsakodnevno delovanje in samooskrbo.


Vedno več raziskav navaja stres, hitenje, razdraženost živčnega sistema (živčnost, neprespanost, nezmožnost jasnih misli), in premalo časa za telesno aktivnost kot glavni vzrok nastanka vnetjih, slabše elastičnosti tkiv in slabše obnove. Telo enostavno dela na najvišji možni prestavi, dokler se ne pojavi prva bolečina, poškodba ali kaj hujšega - takrat pa se zamislimo.


Hiperbarično kisikovo terapijo vidim kot edinstveno dopolnilo h kurativi - k že poznanim protokolom, pa tudi preventivi. Oksigenacija telesa (v primeru postopka hiperbarične kisikove terapije, je mišljena vsebnost kisika v telesu, v krvni in medcelični tekočini) se namreč poveča do 14x.


Dejstvo, da je postopek ne invaziven in naraven je zame drugo zelo pomembno dejstvo. Telo ve, kako reagirati in razporejati z dodatnim kisikom, in se dobro razume s dvigom in spustom pritiska (med postopkom kisikove terapije).


Med postopkom je telo izpostavljeno skoraj čistemu kisiku (do 95%), medtem ko ga je v enem vdihu našega vsakdanjika zgolj 21%. Kisik, se načeloma prenaša v navezavi z eritrociti, ki krožijo po našem krvnem sistemu, s pomočjo povišanega parcialnega tlaka med terapijo, pa se dodaten kisik, veže prosto, v medcelično tekočino (ta se nahaja praktično vsepovsod v našem telesu - v spinalni tekočini, limfi, medcelični, možganski tekočini, ... na tak način kisik, glavno hranilo našega organizma, oživi, obnovi, nahrani in lahko rečemo pomladi tkiva, ki so tega potrebna.


  1. - Celjenje diabetičnega stopala (gangrena), vnetji, razdraženosti prebavnega trakta,

  2. - Ponovna vzpostavite elastičnosti tkiv v predelu zlepljene brazgotine po operacijskem stanju, ki ovira popoln razpon giba,

  3. - Izboljšanje prekrvavitve mrzlih, ne prekrvavljene okončin,

  4. - Do 70% hitrejša obnova in rehabilitacija tkiv, odprava bolečin,

  5. - Re-aktivacija starejših oseb po operaciji, poškodbi, padcu, ...


je zgolj nekaj primerov, kjer lahko vidimo ugodne učinke hiperbarične kisikove terapije, kot dopolnilni postopek za hitrejšo obnovo telesa in psiho-fizičnega stanja.


Hiperbarična kisikova terapija namreč deluje od znotraj navzven, prečisti notranjost telesa, odpravlja toksine in tako ustvarja elementarno ravnovesje v telesu (homeostazo), sijočo kožo, lase, uravnava hormonsko stanje in zagotavlja globok spanec, kar posledično občutimo na vsakodnevnem razpoloženju in kar privede do obilja energije - tudi hitrejše in boljše rehabilitacije.


Po domače, resetira in obnovi telo ter misli, ki so včasih prava nadloga! "


Moja izkušnja: Tretma OXY mi je povrnil energijo, umiril razdraženo črevesje in utrujene oči po 7 - 8 obiskih, in je terapija, ki je del moje rutine zadnje leto. Je moja investicija v zdravo, kvalitetno in dolgo življenje, saj vem, da je redna skrb za svoje telo nujno potrebna in jo toplo priporočam vsakomur, saj omogoča nešteto pozitivnih učinkov.


Veronika Všetičkova, dip. fizioterapevtka28 views1 comment

1 Comment


veronika.vsetickova
Dec 28, 2021

Toplo priporočam!😎

Like
bottom of page