top of page
OXY4LIFE, MARIBOR, NAJBOLJŠA REGENERACIJA V MARIBORU

POSTANITE IZJEMNI IN POMETITE S KONKURENCO!

Tako vrhunski kot rekreativni športniki so hiperbarično kisikovo terapijo sprejeli kot neprecenljiv vir za izboljšanje življenja ter njihovih dosežkov.

 

CHRISTIANO RONALDO: https://medium.com/@chloepaltrow/cristiano-ronaldo-uses-hbot-to-speed-up-knee-injury-recovery-8156d51f11e

DAVID BECKHAM: http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1943494.stm

 

​UPORAB HIPERBARIČNE KISIKOVE KOMORE OMOGOČA ŠPORTNIKOM HITREJŠO REGENERACIJO TELESA IN KREPITEV ZDRAVJA NA SPLOH. 

 

Veliko profesionalnih športnikov in športnih navdušencev po celem svetu aktivno koristijo tehnologijo hiperbarične kisikove terapije za izboljšanje svoje fizične in psihične pripravljenosti, izboljšanje  koncentracije, zbranosti in hitro regeneracijo.​

 

Okrevanje po poškodbah mišic, vezivnih tkiv in sklepnih ovojev je ključnega pomena za nadaljevanje športne kariere. Kisik, kot osnovno energijsko sredstvo za mišice, nosilec energije za obnovo celic, igra ključno vlogo pri vzdrževanju in ohranjanju zdravja in funkcionalnosti celotnega telesa in aktivnega gibalnega sistema.

Kisik spodbuja naravni proces regeneracije celega telesa, umirja vnetja, blaži otekline, celi rane.

 

Poškodbe in travme pri športu

Regeneracija s hiperbarično komoro

Najpogostejša metoda regeneracije poškodb za večino športnikov je ustrezen počitek, kjer telo samo aktivira regenerativne procese. Uporabo kisikove komore lahko razumemo kot dodaten “boost”, ki telesu na naraven način pomaga, da opravi svoje delo hitreje. 

 

Raziskave in študije so pokazale, da je hiperbarična kisikova terapija precej učinkovita za regeneracijo poškodb, saj le-ta traja manj časa. Kako? 

 

Dihanje v povišanem atmosferskem tlaku pomaga poškodovanim tkivom absorbirati več kisika, ki se boljše raztaplja v krvi in telesnih tekočinah in tako doseže tudi območja, ki so v osnovi slabše prekrvavljena, hipoxična. Tako območja, ki imajo sicer omejen pretok krvi in posledično pomanjkanje kisika, prejmejo veliko količino kisika, kar znatno pospeši proces regeneracije. Višja količina kisika v telesnih tkivih pomaga hitreje razgraditi mlečno kislino, ki jo športniki poznajo tudi pod imenom "muskelfiber".

 

Izboljšana zmogljivost, zbranost in kondicija

Športniki neprestano iščejo tehnike, ki bi izboljšale zmogljivost in bi z njimi pridobili prednost pred drugimi tekmeci. Mnogi  zato trenirajo v višjih nadmorskih legah. Hiperbarična kisikova terapija s povečanim tlakom dovaja telesu do 14 x več kisika in poveča prekrvavljenost primarnih in perifernih krvinih in živčnih sistemov ter aktivira fizične in psihične sposobnosti športnika, njegovo zbranost in osredotočenost na rezultat. 

 

Koristi hiperbarične kisikove terapije za profesionalne in rekreativne športnike: 

 • Hitrejše okrevanje po intenzivnem treningu 

 • Odpravljanje napetosti in bolečine v sklepih in mišicah

 • Hitrejša celična obnova

 •  Izboljšanje prekrvavitve v mišičnega in živčnega sistema, 

 • Boljša koncentracija in zbranost

 • Odpravljanje utrujenosti in protistresno delovanje

 • Oksigenacija perifernih tkiv

 • Krepitev imunskega sistema 

 • Krajšanje časa regeneracije po poškodbah tudi do 70 

 • Detoksikacija telesa, zmanjšanje vnetja 

 • Izboljšanje kostno- mišičnega sistema

 • Pospeševanje celjenja ran in zlomov

 • Pospešen proces pooperativnega okrevanja

bottom of page