top of page
Search
  • Oxy4Life

Regeneracija telesa z enim samim vdihom?!

V času, ki naše zdravje in počutje napada na vseh frontah, ima hiperbarična kisikova terapija, ki jo ponuja Oxy4Life Maribor, številne ključne blagodejne učinke, tudi pri tistih, ki so preboleli covid-19.

Zapreti oči in vdihniti. Blagodejni, zdravilni mir. Kdaj ste nazadnje to naredili? Kdaj ste nazadnje nekaj minut namenili samo sebi in svojemu zdravju? Svet, poln stresa, vsakdanjih težav in škodljivih vplivov trdnemu zdravju in dobremu počutju ni naklonjen. K sreči, nam sodobna znanost omogoča, da se toksičnim vplivom okolja upremo in vdihnemo življenje. Ste že slišali za hiperbarično kisikovo terapijo (HBOT)? Gre za inovativni postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povečanim atmosferskim tlakom in tako zagotavljamo povišan vnos kisika v telesne tekočine, celice, tkiva in izboljšanje naravnih zdravilnih moči telesa. V normalnih pogojih (okoljski pritisk 1ATA) se kisik po telesu prenaša le s pomočjo rdečih krvnih celic, eritrocitov.


S pomočjo hiperbarične kisikove terapije pa se kisik raztopi in z njim obogati tudi krvno plazmo ter medcelične tekočine centralno-živčnega in limfnega sistema. Na ta način je prejet kisik dostavljen na področja v telesu, kjer je krvni pretok oslabljen oziroma celo onemogočen.


1. S tem se vzpostavijo nujni pogoji za uspešne in dolgoročno stabilne samo zdravilne procese v našem organizmu.

2. Povišana količina kisika znatno poveča moč belih krvnih celic, ki se spopadajo z bakterijami in preprečujejo zastajanje tekočine (edemi in otekanja) - antibakterijski učinek.

3. Hiperbarična kisikova terapija prav tako stimulira angiogenezo – tvorbo novih kapilar, ki posledično lažje dostavljajo prejet kisik vsem celicam tudi po končani kisikovi terapiji v normobaričnih pogojih.

4. Med tretmajem se delež raztopljenega kisika v plazmi do 14-krat poveča. V plazmi raztopljen kisik veliko lažje dostopa do tkiv, kamor eritrociti ne morejo in zagotovi zadostno oskrbo s kisikom tudi v primerih, ko je koncentracija hemoglobina znižana ali pa je funkcija eritrocitov nezadostna in okvarjena. Oksigenacija poškodovanih oziroma hipoksičnih tkiv (poškodbe, brazgotine, po operacijska stanja, kap, ...) tako dodatno stimulira obnovo telesa in hitrejšo rehabilitacijo tako tkiv kot celega organizma.


5. Hiperbarična kisikova terapija prav tako poveča sproščanje kisikovih prostih radikalov, ki so visoko reaktivne spojine in imajo pomembno vlogo pri obrambi pred patogenimi vplivi. Stimulira sproščanje rastnega faktorja in zarodnih celic, ki sodelujejo pri celjenju tkiv. Seznam blagodejnih vplivov, ki jih hiperbarična kisikova terapija prinaša našemu zdravju, posledično pa tudi počutju je dolg in zajema širok spekter težav, s katerimi se sooča človek sodobnega časa.


Med pozitivni učinki terapije spadajo stimulacija samo regeneracijskih procesov, odpravljanje utrujenosti in protistresno delovanje (Burn-out, depresivna stanja, anksioznost), krepitev imunskega sistema izboljšanje mikrocirkulacije, koncentracije , lajšanje migren, odpravljanje napetosti in bolečin v sklepih in mišicah, zaviranje procesa staranja in blagodejni vpliv na kožo, aktiviranje in izboljšanje limfnega sistema, oksigenizacija perifernih tkiv (terapija je zelo priporočljiva v kombinaciji s programom preoblikovanja in razstrupljanja telesa), (umirja razdraženo črevesje, blaži bolečine preobremenjenih telesnih tkiv, povzročenih zaradi ponavljajočih se gibov in položajev (bolečine v sklepih, vratni in ledveni hrbtenici) .. Terapija pospeši proces okrevanja pri pacientih v po operativnem obdobju. Gre tudi za dobro uveljavljeno zdravljenje dekompresijske bolezni. HBOT pospeši čas celjenja pri večjih in manjših športnih poškodbah in omogoča do 70% hitrejšo regeneracijo po vadbi in intenzivnih športnih aktivnostih . Ne glede na to, kako zelo natrpan je že naš urn


ik, ne smemo pozabiti, da je skrb za telo nujna, da zaobidemo, ne samo težave terciarnega obdobja, pač pa da se čim dlje držimo v dobri fizični in psihični formi, da poskrbimo za zadostno obnovo telesa in dober imunski sistem, kar je danes ključnega pomena. Telo je naš dom, in naše učinkovito udejstvovanje pa je odvisno od dobrega delovanja telesnih procesov ter dobre psihični kondicije. Vemo, da je kisik najpomembnejša snov za delovanje celice - osnovne gradbene enote telesa. Temelji morajo biti trdni in regeneracija telesa s kisikovo terapijo je kakovosten postopek, ki bo vaše telo obnovil in vzpostavil porušeno ravnovesje. Hiperbarična kisikova terapija prinese boljši spanec in umiritev živčnega sistema, stres in izgorelost obvladujemo lažje.


V podjetju Oxy4Life, kjer nudijo hiperbarično kisikovo terapijo, so se prilagodili potrebam zdravstveno napornega časa in ponudili post-Covid-19, ki pomaga prebolevnikom okužbe z novim korona virusom. Terapija pospeši regenerativne procese in okrevanje, vzpodbuja obnovo mehkih tkiv, aktivira samo zdravilne procese organizma, ki jih telo vodi samo. Gre za pravi pospešek energije za telo, ki se tako hitreje reši bolezenskega stanja.


Oxy4Life prav ta mesec praznuje svojo drugo obletnico delovanja, ki s seboj v mesecu decembru prinaša prav posebne ugodnosti.


Preverite več na www.oxy4life.si in njihovih socialnih omrežjih FB in IG.


30 views0 comments

Comentários


bottom of page